Turcia se indreapta spre alegeri anticipate

Partidul Dreptatii si Dezvoltarii (AKP) a epuizat toate optiunile pentru formarea unui guvern de coalitie, astfel ca presedintele Turciei probabil va convoca alegeri parlamentare anticipate, afirma premierul Ahmet Davutoglu dupa esecul negocierilor cu Miscarea Nationalista (MHP).

„Partidul MHP a decis ca nu va participa la nicio coalitie”, a declarat Ahmet Davutoglu dupa intrevederea cu Devlet Bahceli, liderul MHP.

„Nu exista nicio posibilitate de formare a unei coalitii. Ma voi consulta cu presedintele Recep Tayyip Erdogan si as putea sa ii predau mandatul de formare a guvernului”, a explicat Davutoglu, citat de Bloomberg.

Partidul AKP, fondat de presedintele Recep Tayyip Erdogan, a pierdut majoritatea parlamentara in urma alegerilor din iunie. Saptamâna trecuta, au esuat si negocierile cu Partidul Republican (CHP), pe fondul disensiunilor privind politicile economice si in materie de educatie.

Davutoglu a primit pe 9 iulie sarcina de a forma guvernul, iar mandatul pentru negocieri expira pe 23 august, dupa care presedintele Erdogan va convoca alegeri parlamentare anticipate.

One thought on “Turcia se indreapta spre alegeri anticipate

  • 18 august 2015 la 18:18
    Permalink

    turcia e in pragul razboiului civil. organizarea de alegeri anticipate nu cred sa-i mai salveze. ambitiile neo-otomane sunt cele care vor face turcia sa dispara.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *