UEFA sanctioneaza CFR pe chestiuni financiare

CFR Cluj a mai primit o lovitura sub centura. Noua problema vine la putin timp dupa tragerea dificila la sorti pentru preliminariile UEFA Champions League. Campioana Romaniei a fost instiintata de catre reprezentantii UEFA ca sanctiunea este pentru nerespectarea fair-play-ului financiar.

Potrivit comunicatului UEFA, CFR Cluj a fost de acord cu plata unei amenzi in valoare de 200.000 de euro. Suma va fi retinuta din veniturile pe care clujlenii le vor obtine in urma participarii in cupele europene.

De asemenea, celor de la CFR Cluj li s-a impus, chiar din sezonul urmator, 2019-2020, sa limiteze numarul jucatorilor pe care-i vor trece pe Lista A in cupele europene. Astfel, gruparea din Gruia va putea inscrie doar 23 de jucatori, si nu 25, cum prevede regulamentul.

Mai mult, CFR va fi monitorizata pe tot parcursul sezonului viitor. In acest timp, va trebui sa dea explicatii pentru anii financiari 2017, 2018 si 2019.

CFR Cluj nu este singurul club aflat in culpa. Intelegeri au semnat si cluburile Olympique Marseille si FK Kairat Almati. Anterior incheiasera acorduri Galatasaray Istanbul, Maccabi Tel Aviv si FC Porto.

Olympique Marseille va trebui sa achite sase milioane de euro, dintre care doua milioane integral. Achitarea restului de patru milioane urmeaza sa fie conditionata de indeplinirea unor criterii financiare.

Kairat va plati 600.000 de euro, din care 400.000 depind de indeplinirea unor conditii financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *