USAMV Cluj acorda titlul de Doctor Honoris Causa Prof. Hervé This, vo Kientza

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca decerneaza titlul de Doctor Honoris Causa, Profesorului Hervé This, vo Kientza, renumit fizician chimist in cadrul Institutului National de Cercetari Agronomice (INRA) din Paris, Franta, profesor la AgroParisTech si director al Centrului International de Gastronomie Moleculara din cadrul aceluiasi institut francez.

Ceremonia de decernare va avea loc in data de 28 septembrie 2017, cu incepere de la ora 9.00, in Aula Magna “Mihai Serban”, situata in sediul universitatii din Cluj-Napoca, str. Calea Manastur, nr. 3-5.

Titlul va fi acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor pentru “recunoasterea explicita a valorii profesionale, academice si prestigiului stiintific ale Profesorului Hervé This, dupa o cariera de mai bine de 30 de ani dedicata studiului gastronomiei moleculare”.

Laudatio va fi prezentat de conferentiarul universitar dr. Dan C. Vodnar, de la Disciplina de Gastronomie moleculara a Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, care este in acelasi timp si Prorector Cercetare al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca.

Ceremonia de decernare a titlului stiintific va precede deschiderea celei de-a XVI-a editii a Simpozionului International “Prospects for the Third Millennium Agriculture”, eveniment prezentat pe larg de publicatia noastra in articolul precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *