UVT recunoaste plagiatul partial al lui Kovesi

Comisia de Etica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara (UVT) a anuntat ca 564 de randuri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi sunt similare cu alte surse. In ceea ce priveste sesizarea facuta privind plagiatul, specialistii universitatii spun ca aceasta este partial fondata.

„Avand in vedere ca teza de doctorat supusa analizei are 11.512 randuri, cele 564 de randuri, gasite ca fiind similare in raport cu sesizarea inregistrata la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezinta un grad de similaritate de 4,9%. in absenta unui raport a unei comisii de specialitate, Comisia de Etica si Deontologie Profesionala din UVT isi asuma in acest moment gradul de similaritate”, se arata in comunicatul transmis opiniei publice de Comisia de Etica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, institutia care a acordat titlul de doctor.

Sursa citata mai arata ca au fost consultate toate documentele puse la dispozitie de catre autorii sesizarii si de catre persoana vizata, verificand fiecare paragraf din teza ce face obiectul sesizarii si comparandu-le cu sursele indicate de programul informatic iThenticate.

„Comisia de Etica si Deontologie Profesionala din UVT concluzioneaza ca sesizarea este nefondata pentru 4141 de randuri din cele 4705 randuri sesizate si partial fondata pentru restul”, se mai arata in comunicat.

Grupul de Investigatii Politice (GIP) a anuntat ca a sesizat oficial Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) in legatura cu teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Sebastian Ghita a depus la Parchetul General un autodenunt in care sustine ca a participat, alaturi de alti demnitari ai statului roman, la masluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului sef al DNA, doamna Laura Codruta Kovesi. In urma autodenuntului a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. In replica la acuzatii, procurorul sef DNA a anuntat ca nu a plagiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *