Vantul schimbarii: premier musulman pentru Romania

Sevil Shhaideh este propunerea de premier pe care PSD-ALDE a inaintat-o miercuri presedintelui Klaus Iohannis la consultarile de la Palatul Cotroceni, conform anuntului facut de presedintele PSD Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a spus ca pe Shhaideh o recomanda pentru aceasta functie „capacitatea de munca, stiinta administratiei, viziunea de dezvoltare” si cunoasterea „activitatii tuturor ministerelor”. Sevil Shhaideh a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii in Consiliul Judetean Constanta, iar din 2012, dupa numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, a fost secretar de stat in acest minister.

Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar in 1987 a absolvit Academia de stiinte Economice, Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica. in 1995 si 2001, ea a obtinut specializarile: expert in administratie publica si manager ONG la organizatia internationala USAID din Statele Unite ale Americii, iar in 2003 a primit titlul de auditor in urma unui curs sustinut la TUV Institution, potrivit CV-ului sau publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii.

In perioada 1987-1991, ea a fost angajata ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta, iar din 1991 si pana in 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Directia de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta. Ulterior, din 1993 si pana in 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice in Consiliul Judetean (CJ) Constanta, iar intre anii 2007 si 2012 a condus Directia Generala de Proiecte din CJ Constanta, avand ca principale atributii coordonarea si managementul proiectelor cu finantare europeana.

Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), in perioada in care Liviu Dragnea era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, intre principalele activitati si responsabilitati numarandu-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementeaza administratia publica locala. De asemenea, din anul 2000, ea este presedinte al Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica.

In 2012, imediat dupa desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numita in functia de secretar de stat la acelasi minister. Dupa ce Dragnea a fost condamnat, Sevil Shhaideh a preluat portofoliul de ministru al Dezvoltarii in Guvernul Ponta.

Sevil Shhaideh s-a casatorit in 2011, iar presa a scris ca nasi de cununie au fost Liviu Dragnea si seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Liviu Dragnea a afirmat insa ca Sevil Shhaideh nu ii este fina, deoarece in religia musulmana nu exista termenul de nas, si ca la casatoria acesteia i-a fost „martor”, alaturi de alte persoane. Dragnea a mai spus ca nu are nici o relatie de rudenie cu Sevil Shhaideh si ca aceasta este membra a PSD din 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *