Viata e mai scumpa la Cluj decat la Bucuresti

Viata la Capitala a ajuns sa fie mai ieftina decat la Cluj. Cumparaturile, chiar daca cumparate de la aceleasi magazine, au preturi diferite.

Produsele luate in calcul sunt cartofii, morcovii, ceapa, laptele, branza si ouale. Pretul mediu al cosului de cumparaturi in Bucuresti este 53 de lei. La polul opus se afla Zalau unde pretul mediu este 78.4 lei.

Romanii platesc preturi diferite pe cosul de cumparaturi cu alimente de baza in functie de orasul in care locuiesc. Astfel, locuitorii din Zalau au ajuns sa plateasca cel mai scump cos, arata o analiza facuta de Economica.net pe baza datelor Institutului National de Statistica (INS).

Pretul mediu al cosului de cumparaturi in Romania: Zalau – 78.4 lei, Timisoara – 63.5 lei, Cluj-Napoca – 68.5 lei si Bucuresti – 53 lei

Pentru un cos cu sapte alimente de baza, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, lapte, branza si oua, cei din Zalau platesc in medie 78 de lei, cu 48% mai mult decat bucurestenii. Acelasi cos costa in Capitala in jur de 53 de lei. La Timisoara este 63 de lei, iar la Cluj-Napoca se ajunge la 68 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *