Welcoming days 2017 la UMF Iuliu Hatieganu

„Universitatea  de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca,  in parteneriat cu „Universitatea de Știinte Agricole si Medicina Veterinara”, cu organizatiile studentesti EMSA (English Medical Student Association) si CMC (Corporation Médecine de Cluj), cu Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Cluj-Napoca, organizeaza in perioada 25-27 septembrie 2017 a treia editie a Seminarului de integrare a studentilor internationali de la sectiile engleza si franceza. Activitatile se vor desfasura in paralel, sub denumirea Pre-rentrée 2017, respectiv Welcoming days 2017.

Este vorba de o actiune care, dincolo de a spune bun venit studentilor admisi in anul I la sectiile cu predare in limbi straine de la Medicina, Medicina dentara, Farmacie si Medicina veterinara isi propune sa faciliteze integrarea studentilor universitatii, care provin din 30 de tari din intreaga lume si care vor trai la Cluj intr-un context multicultural si plurilingvistic.

Organizatorii isi doresc ca acest seminar sa ii ajute pe tinerii veniti din toate colturile lumii in efectuarea demersurilor administrative pe care le presupune instalarea la Cluj pentru durata studiilor universitare. Programul cuprinde o Zi a portilor deschise cu vizita universitatii noastre, o vizita ghidata o orasului, intalniri cu decanii facultatilor, ateliere de initiere in limba romana si in cultura romaneasca, precum si sesiuni administrative in care studentii vor primi informatii despre permisul de sedere, respectiv inregistrarea rezidentei pe teritoriul Romaniei, despre asigurarea locuintei, despre sistemul de sanatate din Romania precum si alte informatii utile. In desfasurarea acestor sesiuni administrative ne bucuram de sprijinul Serviciului de Imigrari al Judetului Cluj, al Casei de Asigurari de Sanatate si al Politiei care deserveste campusul universitar.

Cu aceasta ocazie, prestigioasa universitate va fi onorata cu prezenta unor distinsi invitati, printre care Excelenta Sa Doamna Michèle Ramis,  Ambasadoarea Republicii Franceze in Romania si delegatia acesteia, precum si Domnul Ingo Tegge, Director al Centrului Cultural German din orasul nostru.

Ceremonia de deschidere dedicata studentilor de la sectia engleza va avea loc in data de 25 septembrie 2017, orele 9-10,30, in Aula „Iuliu Hatieganu” (Str. Gheorghe Marinescu, nr. 23). Ceremonia de deschidere dedicata studentilor de la sectia franceza, va avea loc in data de 25 septembrie 2017, orele 11-12,30, in Aula „Iuliu Hatieganu” (Str. Gheorghe Marinescu nr. 23). Cu aceasta ocazie studentilor le va fi inmanat „Ghidul studentului international”, care cuprinde informatii de stricta necesitate pentru acomodarea in viata academica si a orasului Cluj-Napoca, material editat in acest an de catre conducerea Facultatii de Medicina si vor fi familiarizati cu utilizarea aplicatiei InfoUtil UMF Cluj, destinata de asemenea furnizarii de informatii esentiale pentru studentie si pentru viata de zi cu zi in Cluj. Marti, 26 septembrie 2017 va fi organizata o seara culturala romaneasca, cu spectacol folcloric si al orchestrei studentilor medicinisti, iar in 29 septembrie manifestarile de Welcoming days se vor incheia cu o Cina interculturala.

Spera universitatea ca si in acest an organizarea Seminarului de integrare a studentilor internationali (Welcoming days) sa fie simtita ca un „bun venit” calduros in comunitatea medicala academica a orasului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *