Cehia elimina Romania cu un gol in ultima secunda

Nationala feminina de handbal a Romaniei a ratat calificarea in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Germania, dupa ce a fost invinsa de Cehia cu scorul de 28-27 (14-17), luni seara, la Leipzig, in optimi, dupa un gol primit in ultima secunda de joc.

Tricolorele au pierdut dramatic, dupa ce au condus timp de 55 de minute. In minutul 53, Romania avea avantaj de trei goluri, 25-22, dar a primit patru goluri la rand (25-26), a reusit sa egaleze la 26 si la 27, dar a incasat gol la ultima faza a meciului, la care Cehia a atacat cu opt jucatoare (a scos portarul), iar Romania s-a aparat cu 5 jucatoare de camp (Ardean-Elisei era eliminata).

Romania, medaliata cu bronz la editia trecuta a Campionatului Mondial de handbal, a avut meciul in mana, a condus la cinci goluri in prima repriza, 14-9 si 15-10 (min. 24), iar la pauza diferenta a fost de trei goluri, 17-14. In min. 40 s-a restabilit egalitatea, 20-20, dar echipa antrenata de Ambros Martin a punctat de trei ori la rand, a condus cu 23-20 si 25-22, insa finalul a fost catastrofal, Hrbkova marcand golul victoriei Cehiei.

Unul dintre motivele acestui esec a fost faptul ca romancele au incasat nu mai putin de 11 eliminari de doua minute, fata de doar 3 ale adversarelor. Romania a ratat doua aruncari de la 7 metri (Neagu, Udristioiu), fata de doar una Cehia.

Cristina Neagu a fost cea mai buna jucatoare a echipei noastre, cu 13 goluri, dar restul echipei a contribuit prea putin. Au mai inscris Melinda Geiger 4 goluri, Eliza Buceschi 3, Aneta Udristioiu 2, Crina Pintea 2, Ana-Maria Dragut 2, Valentina Ardean-Elisei 1. Denisa Dedu a aparat 2 mingi, iar Yulyia Dumanska 5.

Pentru Cehia au inscris Marketa Jerabkova 7 goluri, Iveta Luzumova 6, Veronika Mala 5, Helena Rysankova 5, Michaela Hrbkova 3, Dominika Zachova 1, Petra Manakova 1. Petra Kudlackova a reusit sa pareze 8 mingi (33%), iar Lucie Satrapova 1.

Sursa foto: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *