Rocket Man

Kim Jong Un a participat la testarea unui nou propulsor pentru rachetele balistice intercontinentale nord-coreene. Rocket Man, cum ii spunea Trump, continua sa-si plaseze tara in randul puterilor nucleare. De la test ne-a ramas aceasta fotografie memorabila, mult mai buna decat Putin la bustul gol calarind prin stepa – un kitsch ieftin.

Noul propulsor, ca si racheta careia ii este destinat, de altfel, sunt realizari imense ale industriei nord-coreene.

Imaginea este una simbolică, Kim cu tigara in mana, nu mai putin interesanta decat portretul lui Che Guevara care a facut inconjurul lumii si care face definitiv parte din folclorul anti-imperialist si revolutionar. Imaginea surprinsă în 1960 de fotograful Alberto Korda, pe care şi-a intitulat-o Guerrillero Heroico – “Eroicul luptator de gherila”.

Fotografia a fost realizata la funeraliile muncitorilor ucisi intr-un port cubanez intr-o explozie atribuita americanilor.

Fotografia lui Kim, descarcata de pe site-ul agentiei nord-coreene de stiri, il suprinde pe liderul coreean in postura de luptator contra Imperiului, un Che Guevara modern-asiatic. Atitudinea nonsalanta, rasul smecheresc, tigara din mana, telefoanele la dispozitie, adauga la imaginea revolutionara a lui Kim. Guerrillero Heroico si Rocket Man. Anti-imperialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *