Ciolos spune in Parlament ca nu vor creste taxele si impozitele

Premierul Dacian Ciolos a declarat azi ca Guvernul nu intentioneaza sa majoreze nici o taxa si nici un impozit. Promisiunea a fost facuta in plenul reunit al Parlamentului si se intinde pana la sfarsitul anului.

„Nu intentionam, pana la sfarsitul acestui mandat, sa crestem nicio taxa, sa crestem niciun impozit, sa modificam nicio indemnizatie, asa cum s-a spus. Dimpotriva”, a spus Ciolos in Parlament.

El a mai spus ca Executivul a redus TVA-ul la 9% pentru lucrarile agricole si inputurile consumate in agricultura. ”Si tot pentru a veni in sprijinul agricultorilor, mai ales a micilor producatori persoane fizice si persoane autorizate, intentionam sa venim cu modificari in sensul simplificarii in Codul Fiscal prin care sa propunem un regim TVA special pentru micii agricultori, persoanele fizice sau persoane fizice autorizate, in sensul ca ei sa nu aiba nevoie de toata aceasta birocratie si documentatie privind inregistrarea TVA-ului”, a adaugat premierul.

Premierul Dacian Ciolos a venit luni in fata plenului reunit al Parlamentului pentru a prezenta un raport asupra situatiei economice a tarii la insistentele PSD. Raportul afrima ca pentru acest an cresterea economica estimata este de 4,8%, fata de o prognoza initiala de 4,2%.

Primul ministru a precizat ca exporturile au crescut cu 4,2% in primul semestru. Balanta comerciala este insa in continuare negativa, in conditiile in care importurile au crescut cu 11%. Vestea buna este ca majorarea importurilor „nu se concentreaza cu precadere pe importurile de consum”, in conditiile in care peste 75% sunt bunuri intermediare si de capital, care se indreapta tot spre investitii, a aratat seful guvernului. Potrivit lui Ciolos, nivelul prognozat ramane al deficitului de 2,8% din PIB in cash.

Dacian Ciolos a anuntat si doua programe noi. Unul dintre acesta vizeaza stimularea mobilitatii fortei de munca. Astfel se stimuleaza mobilitatea acesteia. Al doilea program vizeaza transmiterea unor documente direct prin sistemul informatic. Sunt vizate adeverintele de venit si certificatele de atestare fiscala, care genereaza anual 5 milioane de deplasari catre ghisee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *