Clujenii vor cere in strada demisia Avocatului Poporului

Clujenii au anuntat pe Facebook ca miercuri, 11 ianuarie, la ora 18.00, vor cere, din Piata Unirii, demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului.

Cetatenii orasului vor iesi miercuri în strada conform anuntului postat pe Facebook alaturi de mesajul: „Iesim în strada pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului dupa decizia acestuia de a ataca Legea nr. 90/2001 la Curtea Constitutionala, lege care interzice persoanelor condamnate penal sa ocupe functia de premier al Romaniei. E revoltator si inadmisibil simplu fapt ca am ajuns sa discutam despre posibilitatea ca într-o tara europeana, o persoana condamnata penal sa poata ocupa cele mai importante functii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabila, iar respectarea legii 90 cu atat mai putin. Sa fie clar pentru toata clasa politica: Societatea civila nu va accepta erodarea respectului fata de lege si atacuri la adresa statului de drept“.

La aceste randuri se adauga si un citat din petitia semnata de 125.000 de cetateni pentru demiterea Avocatului Poporului – „Domnule Avocat, suntem nemultumiti de felul în care va derulati activitatea, acordand foarte putina atentie cetatenilor si deosebit de multa grija politicienilor acuzati sau condamnati pentru diferite ilegalitati“.

Legea nr. 90/2001 este singurul impediment legal in calea lui Liviu Dragnea pentru accederea in functia de prim ministru al Romaniei si atata vreme cat legea este in vigoare seful PSD nu poate fi ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.