Contrabandist chinez prins in aeroport cu tablouri de mare valoare

Infractorii nu tin cont de perioada de sfarsit de an si de vacante. Dovada ca in data de 22 decembrie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Gradul I Otopeni Calatori, au selectat in vederea controlului vamal un pasager de origine chinez, ce calatorea pe ruta Otopeni – Doha – China.

In urma controlului vamal asupra bagajului de mana al calatorului in cauza s-au retinut in vederea confiscarii 11 tablouri susceptibile a face obiectul Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil, actualizata la 01.02.2014.

Toate tablourile, dintre care si unele semnate de pictori celebri ca Grigorescu, Tonita sau Corneliu Baba, erau achizitionate de la o casa de licitatii din Bucuresti, la valori cuprinse intre 6000 si 39000 lei, dar nu au putut fi prezentate autoritatii vamale autorizatiile de export cerute de legislatia in vigoare.

Cazul privind pe cetateanul chinez a fost inaintat organelor de cercetre penala din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera pentru continuarea cercetarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *