Festivalul International de Teatru de la Turda a inceput

Timp de 10 zile Turda devine un centru cultural si artistic dedicat tuturor formelor de arta, adunand la un loc artisti din tara si strainatate, cu 100 de evenimente prezentate in 15 locatii din oras si din imprejurimi.

Festivalul International de Teatru de la Turda (FITT) are loc in perioada 28 iunie-7 iulie. Tema aleasa pentru 2019 este “Libertatea de a alege”, ce isi propune o deschidere larga spre actul artistic, care ofera posibilitatea de a depasi limitele si constrangerile impuse de societate si de a gasi noi forme de expresie artistica.

Libertatea de a alege este o tema generoasa care da posibilitatea atat artistilor cat si spectatorilor sa descopere si sa se descopere. Pe scena este permis orice! Hai la teatru, hai la festival si ai sa intelegi ce inseamna libertatea de a fi, libertatea de a te exprima, libertatea de a exista, libertatea de a crea!”, spune managerul Teatrul Aureliu Manea din Turda, Catalin Grigoras, organizatorul evenimentului.

Anul acesta vor participa la festivalul de teatru de la Turda mari nume ale scenei romanesti: Emil Boroghina, Marius Bodochi, Tania Popa, Monica Davidescu, Irina Movila, dar si institutii de profil din tara: Teatrul National Marin Sorescu Craiova, Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Dramaturgilor Romani, Teatrul Elvira Godeanu Targu-Jiu.

Compania Teatro dei Venti (Italia) se afla la cea de a treia editie in festival. Alte nume ce pot fi mentionate dintre cei care vor participa sunt trupele Fara Zahar, Straight from the Bottle, Radu Nechifor & Friends. La festival participa trupe de teatru din Italia, Spania, Argentina, Mexic, Australia si Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *