Luka Modric castiga Balonul de aur al turneului final

Luka Modric a castigat Balonul de aur al turneului final. Toate cele 4 semifinaliste, Franta, Croatia, Belgia si Anglia, au avut cate un fotbalist premiat.

FIFA a inmanat la finalul ultimului act, Franta – Croatia 4-2, distinctiile personale de la Campionatul Mondial, ia Luka Modric a luat-o pe cea mai importanta.

Modric nu a reusit sa ridice alaturi de croati Cupa Mondiala, insa, sub ochii a 90.000 de spectatori prezenti pe stadionul Lujniki din Moscova, a fost desemnat “Cel mai bun jucator al turneului”, Balonul de Aur al editiei din 2018 a Cupei Mondiale.

Cu acest trofeu, jucatorul croat se plaseaza intr-o pozitie extrem de favorabila pentru Balonul de aur 2018 atribuit de publicatia franceza France Football, care recompenseaza cel mai bun fotbalist al planetei. Pe langa finala mondiala prinsa cu echipa nationala, Modric a castigat si Liga Campionilor cu Real Madrid, avand prestatii constant bune si oferind pase de gol in momente importante.

Luka Modric a condus o echipa a Croatiei care a practicat pe parcursul turneului un joc care i-a atras numerosi sustinatori, fiind sprijinit de jucatori precum Perisic, Vida, Mandzukic, fotbalisti care au jucat cu aplomb, determinare si daruire.

Cu o zi inainte, sambata, 14 iulie, goalkeeper-ul nationalei Belgiei, Thibaut Courtois, a fost numit “Cel mai bun portar” al turneului final, 2018. Harry Kane a primit titlul de golgheter al Mondialului dupa ce a marcat sase goluri în Rusia, iar cel mai bun tanar jucator a venit din lotul francez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *