Nicusor Dan a castigat alegerile de partid de la Cluj

Deputatul Nicusor Dan tocmai a fost reales presedinte al partidului Uniunea Salvati Romania, pe care il condusese la un rezultat foarte bun in alegerile parlamentare din actuala legislatura. Acesta a primit 173 de voturi din 251 si a fost reconfimat astfel cu o larga majoritate in fruntea USR in cadrul Congresului National al partidului care are loc la Cluj-Napoca.

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu s-a clasat merituos al doilea in competitia pentru postul de presedinte, cu 61 de voturi. Pe urmatoarele locuri s-au clasat consilierul parlamentar Serban Marinescu care a obtinut 14 voturi, si Cornelia German, cu trei voturi.

Ca vicepresedinti au fost alesi presedintele Uniunii Salvati Romania Cluj, Elek Levente, Vlad Alexandrescu, deputatul Ion Stelian, deputatul Dan Barna, deputatul Ionut Mosteanu, deputatul Cristian Seidler, iar pentru a saptea pozitie de vicepresedinte Cristian Ghinea si Raluca Amariei, presedintele USR Sibiu, au fost la egalitate si au obtinut acelasi numar de voturi, 143.

Tot in Biroul National au mai fost alesi Clotilde Armand (consilier local la sectorul 1 Bucuresti), Catalin Drula (deputat USR Timis), Cristian Ghica (senator USR Bucuresti), Chereji Florin Silviu (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Nasui (deputat USR Bucuresti), Radu Mihail (senator USR Diaspora), Florina Presada (senator USR Bucuresti), George Taranu (membru USR Iasi), Ion Voinea (membru USR Bucuresti), Arsu Alin Ionut (consilier local USR Bucuresti).

Pe locul 20 ca numar de voturi, ultimul eligibil pentru un post in BN, s-au plasat la egalitate Dan Ivan, presedintele USR Maramures, si senatorul George Marussi, cu 112 voturi fiecare.

Votul urmeaza sa fie reluat, tot azi, la sediul USR Cluj, doar pentru cele doua pozitii neatribuite. Cel care va pierde dintre Ghinea si Amariei va ramane doar cu functia de membru al Biroului National, iar pierzatorul dintre Ivan si Marussi nu va mai intra in noua conducere a USR.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *