Noi proteste ale „Vestelor galbene” in Franta

Noi proteste antiguvernamentale organizate de miscarea „Vestelor galbene” au avut loc sambata in mai multe orase din Franta, manifestantii solicitand din nou imbunatatirea conditiilor de trai si demisia presedintelui Emmanuel Macron, potrivit France 24.

Desi „Vestele galbene” au avut o activitate redusa in timpul verii, liderii acestei miscari incearca acum sa obtina sprijin pentru o noua serie de proteste in conditiile in care Guvernul de la Paris planuieste o reforma a sistemului francez de pensii.

Potrivit Politiei, aproximativ 1.500 de persoane au manifestat in orasul Montpellier, din sudul tarii. O masina de Politie a fost incendiata ca urmare a unui atac cu o sticla incendiara, iar fortele de ordine au fost nevoite sa foloseasca gaze lacrimogene pentru a potoli violentele.

Mai multe magazine au fost vandalizate, iar Politia a anuntat ca trei persoane au fost retinute in urma acestor proteste.

Manifestatii au avut loc si in orase precum Rouen, Strasbourg si Toulouse, mii de persoane participand la proteste in fiecare dintre aceste orase.

Suntem cu totii aici, vrem ca Guvernul sa faca o schimbare majora in ceea ce priveste politicile sale (…), iar o schimbare radicala poate sa aiba loc doar prin demisia Guvernului”, a declarat Alexandre Chantry, un lider al „Vestelor galbene” din Lille.

La Paris doar cateva zeci de persoane au protestat pe Champs-Elysees, in conditiile in care autoritatile locale mentin o interdictie referitoare la noi proteste.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *