Novak Djokovic a castigat apelul impotriva anularii vizei

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul unu mondial, a castigat azi apelul depus impotriva anularii vizei sale de Australia. Decizia vine cu o saptamana inaintea debutului primului turneu de Mare Slem al anului, Australian Open.

Judecatorul Anthony Kelly a respins cererea de anulare a vizei. El a ordonat Guvernului australian sa achite costurile legale si sa-l elibereze pe Djokovic din detentie.

Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal ca Ministerul Imigratiei, Cetateniei, Serviciilor de migratie si Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Novak Djokovic, va lua in considerare daca isi va insusi dreptul sau de a anula viza jucatorului sarb.

Avocatii tenismanului sarb si-au prezentat argumentele in fata tribunalului. Oficialul guvernamental Tran a vorbit cu doar o jumatate de ora inaintea suspendarii audierii.

In timpul pauzei, cele doua parti au convenit, la indemnul judecatorului, asupra faptului ca Djokovic nu a primit timpul adecvat pentru a raspunde notificarii de anulare a vizei sale.

Djokovic este detinatorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (noua) si campionul en titre. Sarbul fusese retinut pe aeroportul din Melbourne miercuri seara. Viza sa de intrare, sustinuta de o scutire medicala de la cerintele de vaccinare impuse de autoritatile de la antipozi, a fost revocata. Dupa succesul sau judiciar, Nole urmeaza sa participe la turneu pentru a-si apara titlul. El a fost eliberat din detentie. O multime de fani l-au asteptat la iesire si s-au ciocnit de fortele de ordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *