A fost aprobat planul operativ de interventie pe drumurile judetene, pe perioada iernii 2018-2019

Consiliul Judetean Cluj a aprobat Planul operativ de interventie in timpul iernii pe drumurile judetene din judetul Cluj. Acesta este valabil pentru perioada 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019.

Am pregatit din timp documentatia si planul operativ de interventie, chiar daca temperaturile sunt inca pozitive. Ne-am dorit sa fim proactivi si venirea intempestiva a iernii sa nu ne prinda nepregatiti. In acest sens, am transmis deja tuturor operatorilor economici care au castigat licitatia aferenta deszapezirii celor peste 1200 de km de drumuri judetene masurile de interventie minime necesare pentru asigurarea unei circulatii rutiere in conditii optime si de siguranta”, a precizat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Pentru a realiza acest plan operativ de actiune, Consiliul Judetean, a analizat si a clasificat intreaga retea de drumuri judetene aflata in administrare. Clasificarea s-a facut pe niveluri de viabilitate, fiind stabilite procedurile standard de interventie pe timpul iernii.

Drumurile judetene au fost clasificate pentru planul operativ

In functie de importanta fiecarui sector de drum judetean in parte, de nivelul traficului inregistrat pe tronsonul in cauza, de numarul si marimea localitatilor pe care le leaga, precum si de alte criterii obiective, drumurile au fost clasificate pe patru nivele de interventie. In acest mod se poate stabili cu mai mare precizie ordinea de prioritate a actiunilor. Se stabilesc si timpul in care se intervine, operatiunile care se executa, tipurile de materiale si cantitatile utilizate, etc. Totodata, planul operativ prevede modul de conducere si coordonare a actiunilor, sistemul de informare a factorilor implicati, numarul bazelor de deszapezire care vor trebui sa functioneze pe fiecare lot de drumuri astfel incat sa se asigure un timp optim de interventie, utilajele si mijloacele de transport ce vor fi folosite, cantitatile si tipurile de materiale, carburanti si lubrifianti etc.

In ceea ce priveste impartirea pe nivele de interventie, la nivelul I de viabilitate au fost incadrate 16 drumuri/sectoare de drumuri judetene in lungime totala de 266,444 de km, iar la nivelul II de viabilitate 40 de drumuri/sectoare de drumuri judetene care asigura legatura cu centrele de comuna, in lungime totala de 554,451 de km. La nivelul III sunt cuprinse 41 de sectoare in lungime de 308,332 km.

In ceea ce priveste ultimul nivel, IV, acesta este in lungime de 84,453 de km. Este format din 15 sectoare de drumuri cu un trafic redus de vehicule sau chiar inexistent. Cheltuielile necesare mentinerii in stare de viabilitate permanenta pe timpul iernii nu sunt justificate economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *