Agricultorii pe cale sa primeasca sprijin suplimentar

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu si directorul general al Agentiei Nationale de Zootehnie, Iacob Lelior, au avut o intalnire de lucru cu reprezentantii crescatorilor de ovine din Romania.

Tema principala a vizat-o proiectul de hotarare pentru aprobarea ajutorului de minimis pentru sustinerea crescatorilor de ovine in vederea comercializarii lanii, beneficiarilor, conditiilor de eligibilitate, modului de acordare, valorii anuale a acestuia, modalitatile de verificare si control, care se afla in dezbatere publica pe site-ul institutiei.

Acestia au discutat despre identificarea cantitatilor de ovine disponibile pentru export si modalitati de colectare a animalelor si transportul lor. Ministrul a purtat discutii privind identificarea unor masuri de a impiedica arderea si aruncarea lanii.

Oficialii de la minister s-au intalnit si cu reprezentantii legumicultorilor si ai pomicultorilor si ai Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania.  Scopul a fost acela de a identifica solutii pentru a imbunatati comunicarea dintre fermieri si asiguratori in sensul analizarii de posibilitati pentru a-si diversifica ofertele de asigurare in ce priveste legumicultura si pomicultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *