Amenintarea care ii pandeste pe clientii bancilor din Romania

Un nou virus informatic extrem de periculos este pe cale sa atace sistemele bancare din Romania, constituind amenintarea momentului in tara si in sistemul bancar, similar cu ce s-a intamplat deja in alte state europene.

Virusul – cu denumirea de Tinba v3 – este proiectat mai exact ca sa atace exclusiv 12 banci din tara noastra si vizeaza obtinerea datelor de identificare, precum numele si parola clientilor bancilor, potrivit antena3.ro.

Specialistii in informatica ai IBM, cei care au descoperit programul periculos, recomanda tuturor institutiilor de credit din Romania sa isi informeze clientii lor si sa isi intareasca colaborarea cu furnizorii de securitate informatica si antifrauda.

Noul virus este primul tip de acest fel, special conceput pentru a ataca bancile din Romania. Versiunile precedente ale acestui program malware au atacat Polonia, Italia, Germania si Olanda. De asemenea, specialistii IBM spun ca nu este exclus ca in urmatoarea perioada atacurile acestui tip de virus informatic in Romania sa se inmulteasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *