Economia Greciei a crescut cu 0,8% in trimestrul al II-lea

Economia Greciei a crescut cu 0,8% in trimestrul al II-lea al anului 2015, spre surprinderea analistilor, care anticipau o scadere de 0,5%, anunta Autoritatea elena pentru statistici (Elstat), potrivit BBC News online.

In conformitate cu Autoritatea elena pentru statistici, Produsul Intern Brut al Greciei a crescut cu 0,8% in trimestrul al II-lea al anului 2015, ceea ce constituie o surpriza pentru observatori. Inainte de publicarea acestor cifre, analistii prefigurau o contractie anuala a economiei Greciei cuprinsa intre 2,1% si 2,3%. Nikos Magginas, un consilier de la Banca Nationala a Greciei, a declarat ca scaderea ar putea fi de doar 2%.

Aceste date au fost prezentate cu doar cateva ore inainte ca Parlamentul Greciei sa se pronunte pe tema noului acord cu creditorii internationali. Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.

Sursa foto: Hurriyet Daily News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *