Baciu va intra in proiectul Centurii Metropolitane

Localitatea Baciu va fi cooptata in proiectul Centurii Metropolitane, conform primarului Clujului, Emil Boc. Astfel, traficul spre Cluj-Napoca va scadea considerabil, masinile descarcate de ce Autostrada Transilvania, ce acum tranziteaza orasul, in pricipal trafic greu, vor fi redirectionate spre viitoare centura.

Pentru acest nou pas a fost nevoie de o formalitate. Aceasta este votul consilierilor locali privind aprobarea incheierii unui act aditional la acordul de asociere incheiat intre U.A.T. Municipiul Cluj-Napoca si unitatile administrativ-teritoriale Gilau, Floresti si Apahida, in vederea realizarii in parteneriat a studiului de fezabilitate, a P.U.Z.-ului si a documentatiei tehnice necesare pentru emiterea autorizatiei de construire, pentru obiectivul de investitii „Drum Trans-Regio Gilau-Apahida (TR Feleac, indicativ ET 35, cod proiect RTR 098 RTR 099)”. Proiect din initiativa primarului.

Nu vor mai intra din Baciu masini in Cluj-Napoca, doar care cei care merg la serviciu. Tot ce se descarca de pe autostrada, va fi redirijat pe centura. Am discutat cu toti primarii, toti sunt de acord”, a declarat primarul Emil Boc.

Centura metropolitana va incepe din Gilau, de la nodul Autostrazii Transilvania (A3), traversand zona de nord a comunelor Floresti si Gilau si municipiul Cluj-Napoca, pana la Apahida, unde va face jonctiunea cu Centura Valcele-Apahida. Lungimea totala a noii centuri este de 38 km. Investitia in acest proiect va depasi 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane bani europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *