Gazonul de pe Cluj Arena a fost distrus de Festivalul Untold

Dupa Festivalul Untold, unde sute de mii de oameni au dansat patru zile la rand, gazonul arata groaznic, iar pana la meciul „nationalei” cu Muntenegru mai este mai putin de o luna.

Emotii mari pentru FRF si noul staff tehnic al „nationalei”, condus de Christoph Daum, inainte de meciul de debut din campania de calificare la CM 2018, din 4 septembrie, cu Muntenegru, pe Cluj Arena. Culmea, chiar dupa o actiune a unuia dintre partenerii celor de la Casa Fotbalului!

Gazonul de pe Cluj Arena arata groaznic dupa Festivalul Untold din 4-7 august, unde au participat aproximativ 300.000 de spectatori, care au dansat pana la epuizare pe muzica mixata de unii dintre cei mai importanti DJ ai lumii, printre care Armin van Burren, Tiesto si Afrojack. Primul a si strans cei mai multi fani, 80.000 de impatimiti ai muzicii de acest gen invadand arena si suprafata de joc, inclusiv pista de atletism, in seara de 6 august. Consecinta? Gazonul arata groaznic!

Pentru evenimentul recent incheiat, intre Untold si administratorii Cluj Arena a fost incheiat un contract ferm in care organizatorii se obligau sa protejeze suprafata de joc si pista de atletism, in caz contrar urmand sa achite toate costurile pentru refacerea acestora.

In plus, tot Untold se obliga ca, in orele dintre spectacole, care au avut loc de seara pana spre dimineata, sa ridice acele panouri speciale, acel portafloor, pentru ca iarba sa poata respira.

„Nu au facut acest lucru, iar acum ii va costa mai mult. Au fost aici cei de la Untold, managerul lor, Bogdan Buta, a vazut ce s-a intimplat, in ce stare e gazonul si a fost de acord sa plateasca tot. Este timp sa se refaca gazonul pana la meciul cu Muntenegru, dar trebuie ca Untold sa bage bani seriosi”, a confirmat Radu Ratiu, administratorul de la Cluj Arena.

Inca un amanunt: Untold a inchiriat Cluj Arena pentru 15 zile, platind cate 10.000 de lei pe zi, inclusiv utilitatile, in conditiile in care chiria incasata aici pentru un meci de fotbal se ridica la 7.000 de lei.

„Problema este ca acum cei de la Untold nu pot elibera arena pana in seara zilei de 10 august, cum e stipulat in contract. Mai au sa demonteze scena si portafloorul de pe pista de atletism. Asta ii va costa in plus iar”, a adaugat Ratiu.

Peste toate acestea, problema cea mai mare este ca stadionul a fost inchiriat pe o suma absolut derizorie, de 10 000 de lei pe zi, in conditiile in care inchirierea pentru o zi, pentru un meci de fotbal, costa 7000 de lei, conform declaratiilor lui Alin Tise. Evenimentele nu se pot compara nici ca amploare si venituri aduse organizatorilor, nici ca grad de afectare a arenei. In plus, un meci de fotbal cu toate activitatile anterioare si posterioare nu dureaza mai mult de 4-5 ore, iar la Untold stadionul este mult mai mult folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *