Cluj-Napoca vrea sa fie Capitala Europeana a Inovarii

Municipiul Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitala Europeana a Inovarii, obiectiv care poate fi atins in urmatorii 10 ani, a anuntat primarul Emil Boc. Primele trei editii ale competitiei au fost castigate de Barcelona, Amsterdam si Viena.

Emil Boc a declarat ca orasul are ingredientele necesare pentru castigarea titlului de Capitala Europeana a Inovarii, printre care se numara talentele in materie, dar si un mediu de business dinamic.

“La Cluj-Napoca se desfasoara conferinta Open Innovation 2.0, cel mai important eveniment al UE si al DG Connect din cadrul Comisiei Europene, pentru prima data in Europa Centrala si de Est. Acest lucru confirma statutul Clujului de puternic centru de inovare si IT national si international si facem un pas astfel incat, in viitor, orasul sa devina Capitala Europeana a Inovarii.

In urmatorii zece ani ne-am propus sa candidam si sa castigam acest titlu, tinand cont ca la primele trei editii desfasurate pana acum au castigat Barcelona, Amsterdam si Viena. Este o competitie de nivel european de cea mai inalta calitate. Trebuie sa muncim pentru a ajunge acolo dar ce este important este ca avem ingredientele, avem talentele in materie, un oras care se concentreaza pe acest domeniu si avem un mediu de business dinamic. Este un obiectiv pe termen mediu care poate fi atins”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, Cluj-Napoca este deja un model de smart city in Romania prin proiectele implementate, municipalitatea urmand sa lanseze si o platforma de mobilitate care sa fie pusa la dispozitia cetatenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *