Clujul promovat cu succes la Targul National de Turism Rural

Centrul National de Informare si Promovare Turistica (C.N.I.P.T.) Cluj, serviciu de specialitate din cadrul Consiliului Judetean Cluj, a fost prezent, la finele saptamanii trecute, la cea de-a XIII-a editie a Targului National de Turism Rural de la Albac.

Prezenta Centrului de Informare Turistica al judetului Cluj la acest eveniment de profil a constituit o ocazie in plus de a face cunoscute obiectivele turistice din zonele rurale si valorile patrimoniului cultural specifice regiunii noastre, starnind interesul turistilor romani si straini, deopotriva, in a le descoperi si explora in detaliu”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Manifestarea a reunit in inima tarii Motilor reprezentantii autoritatilor publice locale cu rol in promovarea patrimoniului turistic, agentii de turism, unitati de cazare si mesteri populari din diverse zone ale Romaniei. Editia din acest an a Targului Naţional de Turism Rural a fost deschisa oficial sambata, 2 septembrie 2017, in prezenta domnului Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba.

Targul National de Turism Rural a fost organizat intr-un nou concept, acesta presupunand desfasurarea de activitati diverse, menite sa puna in valoare zonele cu potential din perspectiva turismului rural. Cele trei zile ale targului au cuprins concerte de muzica folk, demonstraţii gastronomice, demonstratii de maiestrie mestesugareasca, vernisaje expozitionale, parada portului popular autentic, spectacole de folclor si info-tripuri pentru participanti. Invitatul special a fost Nicolae Voiculet, ambasador al Turismului Rural Romanesc, ce a sustinut un recital, iar in premiera in acest an a fost organizat si un concurs inedit „Comoara ascunsa din statiunea turistica Albac” la care au participat membri ai cluburilor de orientare turistica din tara.

Spatiul expozitional a fost impartit in doua perimetre distincte, o zona dedicata mesterilor populari si o zona dedicata reprezentantilor autoritatilor publice locale cu rol in promovarea turistica. La editia din acest an au fost prezenti reprezentanti ai Consiliilor Judetene Botosani, Cluj, Neamt, Sibiu, Valcea, ai Parcului National Apuseni, ai Primariei Blaj si ai primariilor comunelor de pe Valea Ariesului. Standul C.N.I.P.T. Cluj a realizat o prezentare complexa a zonelor rurale cu potential turistic, totodata, vizitatori romani si straini solicitand informatii referitoare la zonele importante din judetul Cluj. De asemenea, in dialogurile purtate, turistii si-au manifestat interesul privind calendarul evenimentelor, targurilor sau serbarilor campenesti din spatiul rural al judetului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *