Jumatate de secol de la inaugurarea Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea

Muzeul Memorial „Octavian Goga”, in parteneriat cu Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj, institutii de cultura care ambele functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la inaugurarea prestigiosului edificiu muzeal de la Ciucea, o serie de actiuni culturale. Programul activitatilor este urmatorul:

Joi, 7 septembrie 2017, incepand cu ora 15.00, la Galeria Arte din Cluj-Napoca, situata pe strada Vasile Alecsandri nr. 1, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie documentara „Muzeul Memorial Octavian Goga – 50 de ani de existenta”.

Manifestarile culturale dedicate respectivului semicentenar vor continua in zilele de 14 si 15 septembrie a.c., acestea urmand a se desfasura chiar la sediul Muzeului Memorial „Octavian Goga” din localitatea clujeana Ciucea, situat pe str. Principala nr. 4 din comuna.

Astfel, joi, 14 septembrie 2017, de la ora 12.00, va avea loc deschiderea oficiala, urmata, incepand cu ora 13.00, de un moment dedicat evocarii celor care si-au inchinat activitatea existentei si dezvoltarii muzeului memorial. De asemenea, de la ora 14.30, in sala de expozitii temporare din Castel, persoanele interesate vor putea participa la vernisajul expozitiei „Valori ale Colectiei Goga”, unde vor fi expuse picturi care fac parte din patrimoniul cultural national, eveniment succedat, de la ora 15.00, de vernisajul expozitiei intitulata Retrospectiva taberelor de arta ale scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” la Ciucea.

Vernisajul va fi urmat de editia aniversara dedicata Cenaclului literar-artistic „Steaua fara nume” al scolii de Arte, coordonat de un poet si jurnalist clujean, Sorin Grecu.

Vineri, 15 septembrie anul curent, tot la sediul Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, dedicat scriitorului si omului politic Octavian Goga, incepand cu ora 17.00, se va derula un spectacol aniversar de muzica populara si usoara sustinut de formatiile si artistii scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj- Napoca.

Intrarea este libera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *