Mare Nostrum avertizeaza asupra cresterii numarului de delfini esuati pe litoral

Biologii marini ai organizatiei ecologiste Mare Nostrum din Constanta atrag atentia asupra unui fenomen ingrijorator. Este vorba despre cresterea numarului de delfini esuati pe plajele romanesti comparativ cu anii precedenti.

La mai putin de doua saptamani de la Ziua Delfinului, Mare Nostrum vine cu o veste ingrijoratoare. Numarul cazurilor de esuari a crescut in aceasta perioada. De la inceputul lunii august si pana acum, au fost inregistrate 21 cazuri si 74 de la inceputul acestui an. Anul trecut, in aceasta perioada, au fost raportate la numarul de urgenta doar patru cazuri. Cele mai multe cazuri de delfini si marsuini esuati, 177, au fost inregistrate in 2012 si apoi in 2017 – 130 de exemplare”, se arata intr-un comunicat transmis, marti, de aceasta organizatie.

Potrivit ecologistilor, de mare importanta in actiunea de monitorizare a delfinilor este implicarea locuitorilor din zona costiera si a turistilor. Acestia pot raporta incidentele la numarul de urgenta DELFINI-0763255731.

Fara ajutorul si implicarea voluntarilor din randul populatiei, nu am fi putut fi atat de prompti si nu am fi putut contoriza eficient numarul de esuari. Facem un apel, pe aceasta cale, catre toti constantenii si turistii, pentru a semnala in continuare, atunci cand vad, delfini esuati. Astfel, ne ajuta atat pe noi, cat si mamiferele marine din Marea Neagra”, precizeaza sursa citata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *