Corturi anticanicula si apa gratis la Cluj

Primaria Cluj-Napoca a amenajat in oras inca doua puncte de distribuire a apei potabile, prin amplasarea de corturi, in statiile Minerva (cartierul Manastur) si Piata Mihai Viteazu (vis a vis de Cinematograful Florin Piersic).

Primaria Cluj-Napoca ofera apa clujenilor si in celelalte 3 corturi, amenajate de ieri, in zonele: Piata Stefan cel Mare (zona statiei C.T.P.), Splaiul Independentei (zona Operei Maghiare), Piata Marasti (in statia C.T.P. de circulatie spre centru).

De asemenea, Primaria a suplimentat cu 1500 de litri cantitatea de apa potabila necesara pentru distribuire, avand in vedere codul rosu de canicula instituit la Cluj-Napoca.

Reamintim faptul ca, pe langa cele cinci puncte de distribuire a apei potabile, clujenii se mai pot racori la cismelele stradale amplasate in cele mai circulate zone din oras, din pietele Lucian Blaga, Unirii, Mihai Viteazu, Avram Iancu si B-dul Eroilor, dar si in statiile de transport public din zonele Minerva si strada Memorandumului.

De asemenea, clujenii au la dispozitie puncte de distribuire a apei potabile si in farmaciile din oras.

Masurile care au fost instituite sunt pentru diminuarea efectelor caniculei si a disconfortului termic.

Pe langa acestea, Primaria municipiului Cluj-Napoca le recomanda clujenilor urmatoarele masuri: sa evite iesirea din locuinta in perioadele cu temperaturi ridicate; sa consume zilnic minim 2 litri de lichide – apa plata, ceai sau sucuri naturale; persoanelor varstnice li se recomanda sa ramana in incaperi racoroase si sa evite iesirile in oras intre orele 11.00-16.00; persoanele varstnice, bolnave sau cu dizabilitati care locuiesc singure vor fi vizitate cel putin o data sau de doua ori pe zi de catre apartinatori; pentru prevenirea insolatiilor se impune supravegherea copiilor, evitandu-se locurile de joaca expuse direct radiatiilor solare; in scopul prevenirii aparitiilor focarelor de incendii este necesara verificarea si deschiderea luminatoarelor din podurile locuintelor; se interzice arderea necontrolata a resturilor vegetale si a miristilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *