Primele interventii pe drumurile judetene in sezonul rece 2017 – 2018

Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, la aceasta ora, la nivelul judetului Cluj, nu exista drumuri judetene blocate sau inchise circulatiei rutiere. Totodata, nu au fost inregistrate incidente sau accidente rutiere cauzate de conditiile meteorologice sau de starea drumurilor.

Astfel, in cursul diminetii de luni, 30 octombrie 2017, la ora 8.30, pe raza judetului Cluj circulatia se desfasura normal.

Clujenii pot sa stea linistiti, drumurile judetene din Cluj au trecut cu bine primul test al sezonului rece din acest an si sunt pregatite pentru tot ceea ce iarna va aduce. Asa dupa cum am informat deja, contractele subsecvente pentru deszapeziri au fost semnate din timp, la fel ca si  planul operativ de interventii in baza caruia se deruleaza pe drumurile judetene toate operatiunile specifice iernii”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In contextul fenomenelor meteorologice deosebite pentru aceasta perioada a anului care s-au manifestat pe raza judetului Cluj in ultimele zile, cu precadere in zona montana, respectiv vant cu intensificari de 70-80 km/h si chiar 90 km/h pe creste, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare si depunere de strat de zapada cu o grosime de 1-3 centimetri, s-a intervenit pe doua drumuri judetene, respectiv pe DJ 107P Somesu Rece – Marisel si DJ 103K Capusu Mare – Agarbiciu – Dangau –  Rasca – Belis iar la aceasta ora se actioneaza pe drumul judetean DJ 108C Rachitele – Doda Pilii – Ic Ponor. In toate aceste situatii s-a intervenit cu utilaje cu lama pentru curatarea zapezii de pe carosabil, fiind folosita o cantitate de 20 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului si a lunecusului, inclusiv sare.

Tot in zona de munte, in situatii cu totul izolate, s-a intervenit pentru inlaturarea unor copaci sau a materialului pietros de pe carosabil sau din apropierea caii de rulare.

Reamintim in acest context faptul ca, in ceea ce priveste drumurile judetene din judetul Cluj, firmele responsabile pentru asigurarea serviciilor de deszapezire precum si a altor lucrari specifice pe timp de iarna sunt SC Diferit SRL pentru lotul 1 (zona Gilau-Huedin), respectiv Asocierea Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA – Societatea de Constructii Napoca SA pentru loturile 2 (zona Turda) si 3 (zona Gherla-Dej).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *