Depeche Mode, in concert la Cluj

Depeche Mode, celebra formatie britanica, va reveni in Romania pentru a sustine un concert la Cluj Napoca. Acestia au mai concertat in Romania de doua ori ambele evenimente avand loc la Bucuresti.  Orasul nostru este ultima destinatie a trupei in cadrul turneului de promovare al noului album, intitulat „Spirit”.

Noul proiect urmeaza a fi lansat la inceputul anului viitor, iar concertul va avea loc pe data de 23 iulie 2017. Cariera muzicala a britanicilor se intinde pe o perioada de 32 de ani. In acest timp au fost lansate 12 albume de studio, vandute in peste 100 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Radacinile trupei existau inca din 1976. Numele de Depeche Mode a luat fiinta o data cu cooptarea solistului vocal, Dave Gahan, in 1980. Piesa de debut s-a numit „Photographic”, inclusa pe albumul  „Speak and Spell” un an mai tarziu. Dupa inca doua albume, trupa cunoaste afirmarea artistica odata cu lansarea „Some Great Reward”, in anul 1984.

Doua din cele mai cunoscute piese ale trupei, „Personal Jesus” si „Enjoy the Silence”, au aparut in anul 1990 pe celebrul album „Violator”. Anii 90 au cunoscut o deosebita expansiune pentru muzica alternativa. Acest album a adus consacrarea trupei pe plan mondial. Consecinta acestui fapt este urmatorul LP, „Songs of Faith and Devotion” care urca direct pe locul 1 in topuri.

Dupa o pauza de cativa ani, formatia revine in 1997 cu albumul „Ultra”. Acesta avea sa contina hituri precum „It’s no Good” si „Barrel of a gun”. Acest material a fost urmat in anul 2001 de „Exciter”.

In anul 2005, cu ocazia lansarii noului album „Playing the Angel”, formatia ajunge pentru prima oara in Romania. In cadrul acelui turneu de promovare britanicii vand aproximativ 1,8 milioane de bilete in toata Europa.

Administratorul stadionului din Cluj a declarat ca spectacolul Depeche Mode a fost contractat inca din iunie. Acesta a anuntat si faptul ca se pregateste inca un concert pentru anul viitor de aceeasi anvergura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *