Explozii in lant la Crevedia, la o statie GPL

Mai multe explozii au avut loc, sambata, 26 august, in localitatea damboviteana Crevedia, la o statie de GPL. Cel putin o persoana a murit, iar mai multe au fost ranite, unele avand arsurisemnificative. Interventia a implicat zeci de autospeciale de interventie si ambulante.

Autoritatile din Dambovita au activat Planul Rosu de Interventie. Totodata, a fost stabilit un perimetru de siguranta pe o distanta de aproximativ 800 de metri fata de locul interventiei. Au fost evacuati preventiv aproximativ 3.000 de locuitori. In proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca in urma exploziilor de la statia GPL din Crevedia au fost 58 de raniti.

Primele opt victime au fost dupa prima explozie, dintre care o persoana decedata in urma unui infarct, si sapte persoane ranite. Alte 50 de victime au suferit dupa a doua explozie, dintre care 3 persoane ranite transportate la UPU Targoviste, 47 persoane la unitati sanitare din municipiul Bucuresti, cu arsuri si traumatisme. Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 politisti si 2 jandarmi). In jurul orei 2,00, mai erau internate in diverse sectii ale unitatilor sanitare 54 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *