Iulian Matache este ministrul Transporturilor

Iulian Matache a depus, vineri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Transporturilor, preluând astfel postul rămas vacant prin demisia lui Ioan Rus. Noul ministru al Transporturilor a declarat presei, după ceremonia de învestire în funcţie, că una dintre priorităţile importante ale Ministerului său este creşerea absorbţiei fondurilor europene, dar şi implementarea Master Planului.

„În momentul acesta, una dintre priorităţile importante ale ministerului este creşterea absorbţiei, de asemenea, reducerea arieratelor la companiille care au arierate. Ne continuăm activitatea”, a declarat noul ministru.

Întrebat ce şanse sunt ca autostrada Comarnic – Braşov să fie construită în timpul mandatului său, Iulian Matache a comentat că nu ştie cât de lung sau de scurt îi va fi mandatul. „Nu ştiu cât de lung sau scurt va fi mandatul meu. Autostrada Comarnic-Braşov aţi aflat că s-au publicat la licitaţie, proiectare şi execuţie primele două tronsoane de capăt, urmând că până sfârşitul lunii să se depună, tot aşa, să se ridice PSA pentru celelalte 3 tronsoane, aşa cum am propus împărţirea acestei autostrăzi, să se scoată la licitaţie studiul de fezabilitate, inclusiv componentă de studii geotehnice”, a declarat noul ministru al Transporturilor.

Iulian Matache a fost anterior secretar de stat în acelaşi minister din martie anul trecut şi este considerat un apropiat al liderului PSD Marian Oprişan, el ocupând funcţii de conducere la nivelul Consiliului Judeţean Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *