Joaquin Rodriguez de la Katusha câștigă la Plateau de Beille

Ciclistul spaniol Joaquin Rodriguez Oliver, de la formația rusă Katusha, a câștigat etapa regină din Turul Franței cu finish-ul la cota 1780 m la Plateau de Beille (Plan de Belha în limba occitană), în Pirinei. Este cea de-a doua victorie pentru Rodriguez în acest tur (a 102-a ediție) după cea de la Mur de Huy, tot pe munte.

Poreclit „El Purito“, (Chiștoc), ciclistul în vârstă de 36 de ani, Joaquin Rodriguez, i-a devansat în clasamentul etapei pe danezul Jakob Fuglsang și pe francezul Romain Bardet, sosiți pe podiumul etapei, și cu aproape 7 minute pe grupul de favoriți între care se afla și tricoul galben, britanicul Cristopher Froome.

Pe fosta pășune alpină de la Plateau de Beille, acum una dintre cele mai bune stațiuni de schi fond din sudul Franței, timp de 2 ore a fost o veritabilă furtună, cu grindină, oprită, din fericire, cu o oră înaintea sosirii cicliștilor. Plateau de Beille este o stațiune de schi franceză din Munții Pirinei, aflată la altitudine, situată pe teritoriul comunei Les Cabannes în departamentul Ariège.

Turul Franței continuă mâine cu o etapă de plat, cea de-a 13-a, între localitățile Muret și Rodez, 198,5 kilometri, în care se așteaptă un duel al sprinterilor, având în vedere că evadarile sunt dificil de executat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *