Mafia siciliana se afla in conflict cu refugiatii

Cosa Nostra vrea sa-si mentina suprematia asupra Siciliei, astfel ca mai multi capi mafioti au declarat razboi bandelor de africani care au sosit in insula odata cu valul de refugiati.

Un barbat originar din Gambia, Yusapha Susso, 21 ani, a fost impuscat pe strada, langa piata orasului, in plina zi, de catre un italian care incerca sa arate cine este la conducere, intr-o altercatie intre grupuri de persoane. Victima a supravietuit insa, iar atacatorul a fost arestat. Incepand cu ianuarie, imigratia a crescut cu 90 la suta, cu populatia imigranta din Ballaró, unde atacul a avut loc crescand de la 5 la 25 la suta.

Temerile auroritatilor sunt insa legate de faptul ca aceste incidente izolate se vor generaliza si vor duce la rafuieli mult mai sangeroase deoarece dupa cum spune si primarul orasului, Leoluca Orlando, “In trecut, cand Mafia era mai puternica, oprea orice imigrant sa intre in oras. Pana la 30 de ani, nu am vazut nici un african sau asiatic in Palermo. Palermo nu mai este un oras italian. Nu mai e european. Intri in oras si te simti ca in Istanbul sau Beirut. Mafia nu a inteles ca orasul s-a schimbat. Noi suntem acum un oras de imigranti si Mafia nu mai sta in fotoliul de primar. Palermo este un oras de Orient Mijlociu in Europa”.

Razboiul dintre Mafie si bandele de imigranti au inceput dupa ce noii veniti au incalcat teritoriile Cosei Nostra si au inceput sa opereze ilegalitati in acelesi zone cu italienii.

Seful politiei din Palermo, Guido Longo, a afirmat la randul sau ca cele mai multe atacuri impotriva refugiatilor poarta semnatura Mafiei. „Ne confruntam cu acte de violenta fara precedent impotriva migrantilor, corespunzatoare atitudinii mafiote. Exista o vointa sa-si impuna legea pe teritoriul lor”, a mai precizat acesta.

Premierul italian Matteo Renzi a trimis, vineri o scrisoare oficialilor Uniunii Europene, pentru a le cere fonduri destinate  migrantilor in  Africa in incercarea de a opri valul de imiganti economici pe celalalt mal al Mediteranei. „Ceea ce vedem in Sicilia este ca atunci cand statul incearca sa organizeze mai bine migrantii, Mafia reactioneaza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *