Maine incepe la Cluj TIFF 2017 cu „Regele Belgiei”

Regele Belgiei/King of the Belgians, comedia scrisa si regizata de Peter Brosens si de Jessica Woodworth, deschide oficial cea de-a 16-a editie a Festivalului International de Film Transilvania vineri, 2 iunie, de la 20:45, in Piata Unirii din Cluj-Napoca (TIFF).

Duetul de succes din lumea filmului independent („Altiplano”, „Al cincilea anotimp”) revine la Cluj cu o poveste cu iz balcanic foarte apreciata de critici si de public. Biletele pentru gala de deschidere costa 30 de lei si pot fi cumparate deja de pe www.biletmaster.ro si direct de pe aplicatia TIFF 2017.

Personajele pitoresti din film vor fi pe scena TIFF, iar una dintre surprizele serii va fi concertul extraordinar al corului „Sirenelor de la Marea Neagra”, formatia feminina din film, in frunte cu Nina Nikolina, vedeta a muzicii populare in Bulgaria. Grupul din film este format din cantarete selectate din coruri faimoase din tara vecina: The Mystery of the Bulgarian Voices, castigator al unui Grammy in 1990, Ansamblul Filip Kutev, Slavey Quartet si Cosmic Voices from Bulgaria.

Invitati speciali la gala de deschidere vor fi si regizoarea si scenarista americana Jessica Woodworth, protagonistul filmului – „regele” Peter Van den Begin, actorii Titus de Voogdt si Lucie Debay, alaturi de Eka Bichinashvili, autoarea costumelor, si scenografa Sabina Christova.

King of the Belgians este o incantatoare farsa despre contradictiile monarhiei, ale Belgiei si ale Balcanilor”, scrie Variety. Filmul a avut premiera sold-out la Festivalul de la Venetia si a calatorit ulterior la Busan, Valladolid, Sao Paolo, Hamburg sau Salonic.

In timpul unei vizite de stat in Turcia, regele Belgiei afla ca, in lipsa lui, tara pe care o conduce s-a divizat. Decide sa se intoarca acasa, dar o furtuna solara afecteaza toate retelele de telecomunicatii.

Fara telefon si in imposibilitatea de a zbura catre Belgia, dar cu putin ajutor din partea unui regizor englez si a unui formatii feminine bulgare de muzica populara, regele paraseste tara in travesti si pleaca in aventura vietii sale, intr-un road trip nebun prin Balcani.

TIFF 2017 (2-11 iunie) insumeaza 225 de filme – 188 de lungmetraje si 37 de scurtmetraje – venite din 53 de tari. Peste 1.200 de invitati romani si straini vor fi prezenti la proiectiile, concertele, atelierele, dezbaterile si lansarile din festival. Printre invitatii speciali din acest an se numara unul dintre cei mai iubiti actori ai lumii, Alain Delon. Starul francez va sosi pentru prima data in Romania la TIFF, unde ii va fi acordat Premiul pentru intreaga cariera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *