Noul Ambasador al Republicii Armenia, in vizita la CJ Cluj

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vákár István, a primit vineri, 9 februarie 2018, vizita Excelentei Sale, domnul Sergey Minasyan, Ambasador al Republicii Armenia in Romania. Recent numit in functie, oficialul armean se afla la prima deplasare in tara si a fost insotit la sediul forului administrativ judetean de catre domnul Karen Sebesi, presedinte al Uniunii Armenilor – sucursala Cluj-Napoca precum si de catre domnul prof. univ. dr. Lucian Nastasa-Kovacs, director al Institutului de Armenologie.

In cadrul intalnirii, in vederea intensificarii colaborarii bilaterale in multiple domenii de interes reciproc, pentru impulsionarea schimburilor comerciale si, respectiv, atragerea de investitori armeni, oaspetelui strain i-au fost prezentate atat potentialul economic si investitional al judetului Cluj cat si cele mai importante proiecte aflate in derulare la nivelul Consiliului Judetean.

Tot din dorinta de a promova cauza judetului si de a convinge oficialul armean de avantajele pe care Clujul le are din punct de vedere investitional, domnul Vákár István a mentionat pe parcursul intalnirii faptul ca acesta gazduieste cel de-al doilea centru universitar al tarii, o forta de munca inalt calificata si vorbitoare de limbi straine precum si o resursa umana profesionalizata si experimentata – particularitati ce se constituie ca premise optime pentru atragerea investitorilor si a turistilor armeni.

Ma bucur sa constat ca exista un deosebit interes din partea Excelentei Sale pentru a sustine si continua relatia de colaborare inceputa cu armenii inca din vara anului trecut. Imi doresc ca aceasta intalnire sa se concretizeze in proiecte care sa aduca plus valoare ambelor parti si sper ca domnul ambasador sa demareze demersurile necesare pentru ca un numar cat mai mare de agenti economici armeni sa dezvolte afaceri profitabile in Cluj”, a declarat vicepresedintele Vákár.

Aflat pentru prima oara in Cluj, oficialul strain si-a exprimat disponibilitatea de a face cunoscuta oferta Clujului in randul reprezentantilor mediului de afaceri din Armenia, acesta fiind interesat, inca de la inceput, de domeniul IT si de transferul de cunostinte si bune practici intre IT-istii clujeni si cei armeni. Totodata, ambasadorul Armeniei si-a manifestat dorinta de a continua si a sustine toate demersurile prevazute in cadrul Protocolului de Colaborare incheiat intre judetul Cluj si Provincia Armavir din Republica Armenia in luna iunie 2017 si care vizeaza derularea de colaborari reciproc avantajoase in domeniile cultural, economic, educational, social, sportiv si turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *