Sebastian Ghita a scapat de un dosar penal

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis definitiv ca in dosarul „Tracia-Asesoft”, in care deputatul Sebastian Ghita era acuzat de inselaciune si de fals in declaratii, pe latura penala a intervenit prescriptia raspunderii, parlamentarul roman fiind doar obligat de instanta in latura civila sa plateasca catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala peste 130.000 de lei.

Potrivit deciziei penale pronuntate joi de catre judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, „inceteaza procesul penal fata de inculpatul Ghita Sebastian, ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale”.

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata de procurori in anul 2002, fiind invinuit de inselaciune si fals in declaratii, alaturi de alte noua persoane, cauza in care cei vizati erau acuzati ca au facut mai multe tranzactii petroliere care au dus la prejudicierea bugetului de stat cu 20 de miliarde lei vechi.

Instanta curtii de apel, prin decizie definitiva, a constatat incetarea procesului penal fata de toate persoanele cercetate in cauza insa a dispus recuperarea prejudiciului. Din paguba constatata, o parte dintre cei vizati in dosar ar trebui sa achite 1.730.951,10 lei noi, iar Sebastian Ghita 134.354,45 de lei noi, la care se adauga obligatiile fiscale accesorii calculate de la data scadentei obligatiei si pana la data platii efective.

One thought on “Sebastian Ghita a scapat de un dosar penal

  • 4 martie 2016 la 07:39
    Permalink

    Asta este tara, toti coruptii scapa daca au milioane in conturi!

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *