Spitalul de Boli Infectioase Cluj-Napoca a obtinut cel mai mare punctaj din tara, la acreditare

Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca a fost reacreditat de catre Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate.

Activitatea de evaluare a presupus analiza a 3.589 de indicatori. Prin intermediul lor, membrii comisiei au masurat gradul de asigurare si imbunatatire continua a calitatii serviciilor de sanatate si a sigurantei pacientului.

In urma procesului de analiza si evaluare a tuturor criteriilor, Spitalul de Boli Infectioase a obtinut un punctaj de nu mai putin de 98,42%, cel mai mare punctaj in randul spitalelor din tara, punctaj care demonstreaza un standard foarte inalt al calitatii actului medical.

Acreditarea Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj a survenit la finalul unui extrem de laborios proces de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcţionale şi a serviciilor acestuia. Termenul de valabilitate a certificatului de acreditare este de cinci ani.

Reamintim ca Spitalul Clinic de Boli Infectioase este structurat pe doua activitati principale ale sistemului de sanatate. Acestea sunt activitatea spitaliceasca si activitatea ambulatorie. Activitatea spitaliceasca este asigurata in unitatea principala. Anual realizeaza cca. 6.000 de cazuri de spitalizare continua si aprox. 15.000 de spitalizari de zi specifice patologiei bolilor infectioase. De asemenea, Ambulatoriul Integrat al unitatii sanitare, situat pe str. Motilor, nr. 19, este cea mai mare si complexa unitate ambulatorie din tara. Cuprinde 24 de specialitati clinice medicale pentru adulti, 11 specialitati clinice medicale pentru copii si cinci laboratoare medicale. Activitatea medicala este sustinuta de 5 laboratoare clinice medicale asigurandu-se un flux mediu de cca. 1000 pacienti/zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *