Sunak vrea reintroducerea serviciului militar national obligatoriu in UK

Rishi Sunak a anuntat ca un viitor guvern conservator va reintroduce serviciul national obligatoriu. Anuntul vine pe fondul relansarii campaniei electorale dupa un inceput plin de erori.

In cadrul planului, premierul britanic Sunak a declarat ca fiecare tanar de 18 ani va trebui sa petreaca timp intr-o comisie militara competitiva. Acolo va functiona cu norma intreaga. Alternativ, ar putea petrece un weekend pe luna ca voluntar in „rezistenta civila”.

Partidul a declarat ca tara trebuie sa fie „deschisa si onesta” cu privire la provocarile pe termen lung cu care se confrunta. Sunak afirma ca schema ar asigura tinerilor „oportunitatile pe care le merita”.

Propunerile ar prevedea un „nou model indraznet de serviciu national” pentru tinerii in varsta de 18 ani, care ar putea opta sa petreaca un weekend pe luna ca voluntari in roluri precum jandarm special, voluntar RNLI sau respondent NHS. Oficialii au sustinut ca acest lucru le-ar oferi tinerilor „competente reale, contribuind in acelasi timp la tara si comunitatea lor”.

Conservatorii au insistat asupra faptului ca acest program nu va echivala cu recrutarea. Partidul a declarat ca o noua schema era „absolut esentiala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *