Teodorovici confirma ca ofiteri SRI au fost detasati in ANAF

In ANAF au fost detasati mai mult de 250 de ofiteri SRI, a spus aseara la Antena 3 ministrul Finantelor Eugen Orlando Teodorovici, confirmand declaratiile presedintelui Sed Lex Vasile Marica in legatura cu activitatea anagajatilor serviciului de informatii in cadrul fiscului.

Categoric da, au fost ofiteri detasati in acei ani, dar nu mai sunt astazi”, a declarat Teodorovici, care a precizat ca in prezent mai sunt detasati in jur de 200 de angajati ANAF la Parchet. “Pe masura ce detasarile expira, nu se mai prelungesc, nu mai putem accepta aceste detasari”, a spus ministrul. “Au existat astfel de practici, ofiterii ocupau functii de conducere, isi trimiteau dosare singuri de la ANAF la SRI”, a adaugat Teodorovici.

In context, ministrul Finantelor a mai vorbit si despre restructurarea ANAF, atat de nevoia schimbarii sistemului informatic, cat si a mentalitatilor, care nu pot fi schimbate peste noapte. “Vom aduce tineri, este greu sa insufli la stat ideea ca ei lucreaza in slujba sistemului privat”, a spus Teodorovici.

Afirmatiile confirmate de Teodorovici

Presedintele Sed Lex, Vasile Marica, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, legat de functionarea relatiilor ANAF-PG-SRI, ca ofiterii SRI erau de fapt sefi ai institutiei, iar cei din ANAF mergeau cu verificarile mai departe astfel incat sa se pastreze directia trasata de Serviciu. “Erau detasati in institutie iar ei erau de fapt sefii institutiei de facto. Veneau cu planul de masuri pe care il implementau in institutie iar ANAF era pur si simplu un executant. Nu veneau… erau detasati in institutie, in detasarea din institutie spuneau foarte clar, pe motiv ca operativ noi va spunem ca trebuie sa faceti asta, asta si asta, si faceau aia, aia si aia, fara sa comenteze nimeni. Au fost detasati 250 de oameni daca nu mai bine, in institutie efectiv. Lucrau acolo in institutie, aveau birouri in institutie si ei controlau si coordonau toata activitatea”, a declarat Vasile Marica, presedintele Sed Lex, pentru MEDIAFAX.

Sindicalistii de la Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante au atras atentia si cu privire la faptul ca Directia Antifrauda lucra la comanda SRI, institutie ce venea cu lista de firme pe care urmeaza sa le verifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *