Tesla Model 3 incepe sa cucereasca Europa

Tesla Model 3 a devenit cea mai vanduta masina electrica in Norvegia si Olanda. In acelasi timp ce vanzarile marcii americane au crescut in Germania cu 500%.

Tesla a inceput in luna februarie sa livreze primele unitati din acest model pe piata europeana. Constructorul onoreaza astfel cele peste 14.000 de comenzi pe care le-a primit de pe Batranul Continent. Preturile sunt insa ridicate: modelul costa in Europa  pe la 60-70.000 de euro.

Primele rapoarte de vanzari venite din principalele tari europene indica succesul de care se bucura deja noul model. De exemplu, Tesla a livrat peste 1.000 de unitati Model 3 in Norvegia doar in prima saptamana a lunii martie. El a devenit astfel cel mai vandut model din tara nordica, indiferent de sistemul de propulsie.

Tesla Model 3 este un sedan de lux, cu patru usi, fabricat de firma lui Elon Musk in California.

De asemenea, Tesla a livrat peste 1.000 de unitati Model 3 in luna februarie in Germania. Acest fapt a condus la o crestere a vanzarilor marcii cu peste 500%, ca urmare a dificultatilor pe care producatorul american le-a avut in trecut pe principala piata auto europeana.

Rezultate excelente au provenit si din Olanda, acolo unde au fost comercializate 472 de unitati Model 3 in luna februarie. Ca atare, Model 3 a devenit rapid cea mai vanduta masina electrica din acest stat. De asemenea, Tesla a inregistrat vanzari in crestere puternica si in Spania sau Franta.

Rezultatele vin dupa ce modelul 3 a fost cea mai vanduta masina electrica in lume in 2018. Performanta a fost realizata ca urmare a cererii puternice provenite de pe piata americana.

La ce ne mai asteptam din partea Tesla

In paralel cu debutul livrarilor de Model 3 pe piata europeana, Tesla se pregateste pentru lansarea noului SUV Model Y in cadrul unui eveniment care va avea loc in aceasta noapte in Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *