Tesla Model 3 incepe sa cucereasca Europa

Tesla Model 3 a devenit cea mai vanduta masina electrica in Norvegia si Olanda. In acelasi timp ce vanzarile marcii americane au crescut in Germania cu 500%.

Tesla a inceput in luna februarie sa livreze primele unitati din acest model pe piata europeana. Constructorul onoreaza astfel cele peste 14.000 de comenzi pe care le-a primit de pe Batranul Continent. Preturile sunt insa ridicate: modelul costa in Europa  pe la 60-70.000 de euro.

Primele rapoarte de vanzari venite din principalele tari europene indica succesul de care se bucura deja noul model. De exemplu, Tesla a livrat peste 1.000 de unitati Model 3 in Norvegia doar in prima saptamana a lunii martie. El a devenit astfel cel mai vandut model din tara nordica, indiferent de sistemul de propulsie.

Tesla Model 3 este un sedan de lux, cu patru usi, fabricat de firma lui Elon Musk in California.

De asemenea, Tesla a livrat peste 1.000 de unitati Model 3 in luna februarie in Germania. Acest fapt a condus la o crestere a vanzarilor marcii cu peste 500%, ca urmare a dificultatilor pe care producatorul american le-a avut in trecut pe principala piata auto europeana.

Rezultate excelente au provenit si din Olanda, acolo unde au fost comercializate 472 de unitati Model 3 in luna februarie. Ca atare, Model 3 a devenit rapid cea mai vanduta masina electrica din acest stat. De asemenea, Tesla a inregistrat vanzari in crestere puternica si in Spania sau Franta.

Rezultatele vin dupa ce modelul 3 a fost cea mai vanduta masina electrica in lume in 2018. Performanta a fost realizata ca urmare a cererii puternice provenite de pe piata americana.

La ce ne mai asteptam din partea Tesla

In paralel cu debutul livrarilor de Model 3 pe piata europeana, Tesla se pregateste pentru lansarea noului SUV Model Y in cadrul unui eveniment care va avea loc in aceasta noapte in Statele Unite.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *