2 aprilie 2018, termen limita pentru plata impozitelor cu bonificatie

Aproximativ 45% dintre clujeni, persoane fizice, si-au achitat de la inceputul anului si pana in prezent impozitul pentru anul in curs si beneficiaza de bonificatie. A fost astfel colectata suma de 23.025.241 lei, din debitul total de 51.880.045 lei.

Luni, 2 aprilie 2018, este ultima zi in care clujenii isi mai pot plati impozitele locale pentru anul in curs si pot beneficia inca de bonificatia de 10% din valoarea acestora. Dupa aceasta data, se calculeaza majorari de intarziere de 1% pentru fiecare luna sau fractiune de luna.

Peste 9500 de clujeni si-au achitat impozitele online, cu un procent de 23% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Primaria Cluj-Napoca pune la dispozitia acestora cateva modalitati facile de achitare online: cu ajutorul codului QR de pe instiintarea de plata a impozitelor (care a fost transmisa, conform legii, prin posta); pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro prin plata online, cu autentificare; pe www.ghiseul.ro, unde contul poate fi creat imediat.

In vederea stabilirii impozitului pe cladirile cu destinatie nerezidentiala/mixta, rapoartele de evaluare se depun in copie, la organul fiscal local, ca anexa la declaratia contribuabilului, pana la data de 2 aprilie 2018.

Rapoartele de evaluare se intocmesc de catre un evaluator autorizat in conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate in vigoare la data evaluarii si reflecta valoarea cladirii la data de 31 decembrie 2017.

Conturile in care se poate efectua plata impozitelor si taxelor locale cu bonificatie, declaratiile (formulare tipizate), ghidul contribuabililor si alte informatii pot fi accesate pe site-ul institutiei: www.primariaclujnapoca.ro, la sectiunea Taxe si impozite.

Clujenii au obligatia, in conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca pana in 2 aprilie 2018, sa-si achite jumatate din impozitul pe anul in curs, iar cealalta jumatate pana la sfarsitul lunii septembrie din acelasi an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *