Actiune de dezinsectie in Cluj-Napoca pe toata durata acestei luni

Azi incepe o actiune de dezinsectie de amploare in Cluj-Napoca, care se va derula pe toata durata lunii septembrie.

Primaria Cluj-Napoca va efectua, in perioada 6-30 septembrie 2018, o noua actiune de dezinsectie pe domeniul public si privat. Aceasta se va desfasura intre orele 21.00 – 06.00. In cazul conditiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazuta se va decala si/sau prelungi.

Produsele folosite in actiunea de DEZINSECTIE sunt K-OTHRINE PROFI EC 250 substanta pentru combaterea adultilor, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabila pentru raspandirea virusului Zika si BIOPREN 50 LML – produs insecticid special conceput pentru combaterea tantarilor aflati in stadiul de larva. Produsele sunt avizate de Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate si se regasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana. In caz de ingerare accidentala, se aplica tratament simptomatic la Spitalul de Urgenta Cluj.

Actiunea se desfasoara in conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor (republicata); Ordinul  nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei; Regulamentul de organizare si functionare a serviciului public de deratizare, dezinsectie si dezinfectie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL nr. 350/2015.

Cetatenii sunt invitati sa se alature

Din punct de vedere al eficientei aplicarii masurilor de combatere si eliminare a unor potentiale focare de infectie, actiunile de dezinsectie trebuie tratate in mod unitar atat pe domeniul public cat si privat, spatii deschise ale persoanelor fizice si juridice la nivelul localitatii, pentru evitarea unor reinfestari sau aparitii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomanda tuturor cetatenilor, asociatiilor de locatari/proprietari, agentilor economici si institutiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca sa efectueze tratamente de dezinsectie in subsoluri, casa scarii de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc. in aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *