Arheologii greci au gasit inca un palat micenian

Arheologii din Grecia au descoperit ruinele unui palat micenian, decorat cu inscriptii arhaice de mare importanta istorica, in apropiere de Sparta, monumentul datand din secolele 17-16 i.Hr., potrivit „The Guardian”.

Acest palat miceanian, care a fost construit in secolele 17-16 i. Hr., a avut 10 camere si a fost descoperit langa localitatea Sparta, in sudul Greciei, fost mare oras stat antic. In locul unde a fost descoperit palatul, arheologii au gasit obiecte de cult, figurine din lut, o cupa incrustata cu un cap de taur, sabii si fragmente de picturi murale.

Incepand cu anul 2009, arheologii au scos la iveala in Grecia numeroase inscriptii, precum si scrisul denumit „Linear B”, cel mai vechi descoperit vreodata in Europa. Acest scris ar fi aparut in Creta in anul 1375 i.Hr. si a fost descifrat abia la mijlocul secolului 20.

Noua descoperire arheologica va permite explorarea mai amanuntita a organizarii politice, administrative, economice si sociale din vremurile antice si va furniza noi informatii despre religiile si limbile vorbite de civilizatia antica miceniana.

Potrivit ministrului de Cultura din Grecia, in 2015, in Grecia au avut loc peste 150 excavatii arheologice in diverse situri, „care demonstreaza importanta mostenirii arheologice si culturale a acestei tari”,  sustine sursa citata.

 

Sursa foto: AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *