Acuzatii dure la adresa antrenorului Florin Bercean

Fostul secretar general al FRJ, Alexandru Balgradean, a dat un interviu pentru Gazeta Sporturilor in care a vorbit despre actuala conducere de la judo si a facut dezvaluiri tulburatoare despre activitatea antrenorului lotului olimpic feminin, clujeanul Florin Bercean. Citam din acest interviu pasajele mai importante.

Bercean da dispozitii tuturor, chiar si acolo unde nu are dreptul. Intervine in actul medical, dosarele medicale ale sportivilor sunt tinute la Cluj in loc sa stea la sediul FRJ. Asta pentru a nu se raporta accidentarile. Sportivele noastre au cele mai multe operatii, nu degeaba a fost poreclit «Macelarul». In plus, lezeaza interesele financiare ale sportivilor, luand din banii acestora fara sa ceara aprobarea Comitetului Director sau a secretarului general.

Judokanele noastre sunt printre cele mai sarace, mai dezavantajate si mai stresate sportive. Sunt considerate doar niste vite de munca, a caror singura menire e sa-i umple buzunarele lui Bercean. In decursul anilor, a reusit sa monopolizeze tot judo-ul feminin la Cluj si sa-si creeze ilegal o schema piramidala, care il facea unic castigator. A introdus un control total asupra vietii sportivelor, acestea trebuind sa se supuna orbeste toanelor de moment ale acestora. Si-a creat un colectiv tehnic format din persoane fara nicio personalitate, care nu-l contrazic niciodata si activeaza ca niste Kapo nazisti. Sau, citandu-l, «nu am nevoie de oameni care gandesc, ci de executanti». Nu va intrebati de ce foste mari campioane nu revin niciodata la Cluj sa imparta din experienta lor tinerilor aspiranti? Cum de nu s-a gasit un loc pentru Alina Dumitru sau Corina Caprioriu, sau Dinea, sau Chitu si altii, si altii? Acesti executanti le inoculeaza sportivilor de 14-16 ani ideea ca sunt niste roboti, ca ei sunt acolo doar atat timp cat executa ordine„, a spus Balgradean pentru Gazeta Sporturilor.

Eu va spun fapte, nu baliverne! Sportivele sunt obligate sa doarma cu usa deschisa la camera, nu au voie sa foloseasca oja, trebuie sa declare cu cine umbla si de ce, sunt spionate in permanenta pe Facebook, le sunt controlate si perchezitionate camerele in lipsa lor, li se umbla in calculatoare, iar la toate acestea se adauga abuzurile verbale si fizice la care sunt supuse. Totul functioneaza acolo ca o organizatie de tip terorist. in plus, bugetofaga si cronofaga. Anul trecut, o sportiva a fost batuta pana la lesin in vestiar de celebrul antrenor, pentru ca nu a facut categoria. E o fata cu nume de floare. Sportivii sunt total rupti de viata si de binefacerile ei. Li se interzice mersul la scoala sau la facultate„, a adaugat Balgradean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *