Azi la FSPAC, extremismul in mediul online

Studentii Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicari, alaturi de Mircea Toma, presedintele ActiveWatch si al Agentiei de Monitorizare a Presei, si de Ioana Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, vor dezbate miercuri, 16 noiembrie 2016, pe tema combaterii nationalismului extremist in mediul online si a educatiei media.

Dezbaterea este organizata in cadrul campaniei QuestionHate, care a fost demarata de o echipa de studenti ai Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii in cadrul unei competitii universitare internationale.

Evenimentul cu intrare libera va avea loc miercuri, 16 noiembrie 2016, de la ora 14.00, in sala T1 a Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii.

QuestionHate este o campanie multilingva desfasurata pe mai multe platforme digitale cu scopul de a face cunoscuta problema raspandirii discursurilor nationalist-extremiste si xenofobe in Europa, in special printre tinerii care comunica si se informeaza preponderent in mediul online si pe social media. Pe langa organizarea a doua evenimente la Cluj si Bucuresti, campania va include publicarea colaborativa a unei liste a surselor online ale discursului nationalist-extremist si xenofob in limbile romana, engleza, germana si franceza si promovarea in randul tinerilor a unui sticker digital ce va fi utilizat pentru a semnala threadurile de comentarii online care contin astfel de discursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *