Anca Buzoianu, decanul Facultatii de Medicina a UMF, a primit Ordinul National de Merit al Frantei in grad de Cavaler

Decanul Facultatii de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Iuliu Hatieganu”, Anca Buzoianu, a primit, marti, 13 martie 2018, Ordinul National de Merit al Frantei in grad de Cavaler, fiind singura femeie din Cluj careia i s-a inmanat aceasta distinctie.

Ordinul i-a fost inmanat Ancai Buzoainu de ambasadorul Frantei in Romania, Michele Ramis, in urma unui brevet semnat de presedintele Frantei, Emmanuel Macron. Reprezentantii universitatii au precizat ca Anca Buzoianu este prima femeie din Cluj care primeste acest ordin francez.

Distinctia ma onoreaza profund, dar onoreaza si Facultatea de Medicina. In urma cu 10 ani eram prima femeie decan din istoria Facultatii de Medicina si am preluat de la predecesorii mei datoria asumata de a continua sa dezvolt legaturile traditionale si filonul francofon din facultate. Unul dintre principalele mele proiecte didactice si administrative pe parcursul celor de trei mandate de decan a fost cel  care a vizat dezvoltarea sectiei francofone a Facultatii de Medicina si cresterea internationalizarii acestei facultati. Astazi, la cele trei facultati ale UMF Cluj-Napoca avem 1.000 de studenti francofoni, dintre care 919 studenti francezi, cea mai mare comunitate de studenti francezi din afara Frantei. Spiritul fracofon traieste prin studentii francezi care invata aici”, a spus Buzoianu.

Ordinul National de Merit al Republicii Franceze, cel de-al doilea din Franta dupa Legiunea de Onoare, este un ordin universal de stat acordat de presedintele Frantei si a fost infiintat in anul 1963 de presedintele Charles de Gaulle, cu scopul de a recompesa servicii deosebite, militare sau civile.

Anca Buzoianu este o femeie cu o activitate academica si profesionala magnifica, care a deschis UMF spre internationalizare, devenind un pol universitar recunoscut in Europa”, a spus diplomatul francez. Ordinul National de Merit al Republicii Franceze este un ordin universal de stat acordat de presedintele Frantei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *