Angajatorii primesc bani daca incheie contract de ucenicie sau stagiu

Guvernul a aprobat, ieri, o hotarare care prevede ca angajatorii care incheie un contract de ucenicie sau de stagiu, dupa caz, beneficiaza, la cerere, pe intreaga perioada de derulare a contractului de ucenicie/stagiu, de o suma in cuantum de 2.250 lei/luna.

Suma acordata anterior era de 1.125 lei, in cazul ucenicilor, si 1.350 lei, in cazul absolventilor, precizeaza ministerul Muncii.

De asemenea, angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare sociala beneficiaza lunar, pentru fiecare persoana din aceasta categorie, de o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de patru ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare (in prezent ISR = 500 de lei, astfel ca subventia nu poate depasi 2.000 de lei).

In acelasi timp, cuantumul primei de activare acordata somerilor inregistrati care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj este majorat de la 500 lei la 1.000 lei, in situatia in care se angajeaza cu norma intreaga, pentru o perioada de cel putin 3 luni.

Astfel, prima de activare, in valoare de 1.000 de lei, se va plati in doua transe, 50% in luna urmatoare lunii in care s-a solicitat acordarea ei si 50% in luna urmatoare expirarii perioadei de 3 luni de la angajare.

Prevederile din celelalte hotarari de Guvern care reglementeaza acordarea celorlalte subventii pentru angajatori si angajati sunt mentinute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *