Aparatura noua pentru uzul pacientilor in proceduri de recuperare medicala

Consiliul Judetean Cluj anunta persoanele interesate finalizarea lucrarilor de modernizare cu noua aparatura a Laboratorului de recuperare, medicina fizica si balneologie al Spitalului de Boli Infectioase. Parte a Ambulatoriului Integrat al Spitalului, Laboratorul de recuperare functioneaza pe strada Motilor din municipiul Cluj-Napoca, la numarul 19.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise ne-a declarat ca: „Rolul acestor investitii este de a asigura tuturor celor care apeleaza la serviciile laboratorului de recuperare cele mai bune tratamente, realizate in conditii optime, astfel incat gradul de reusita al procedurilor sa fie cat mai ridicat. Alaturi de revitalizarea spatiilor in care se desfasoara sedintele de tratament, vom continua sa acordam o atentie speciala dotarii laboratorului cu cele mai performante echipamente si aparaturi”.

Investitia propriu-zisa, de aproximativ 500.000 de lei, a constat in inlocuirea pardoselilor, inlocuirea tamplariei interioare cu tamplarie din aluminiu plina cu pal laminat si schimbarea corpurilor de iluminat. De asemenea, obiectele sanitare au fost inlocuite cu unele care indeplinesc cerintele fundamentale de igiena si sanatate, elementele de compartimentare au fost inlocuite cu elemente din pal inramate in profil P.V.C. S-au executat si lucrari de finisaj interior la nivelul tavanelor, al peretilor si al soclului.


De mentionat este si faptul ca laboratorul dispune de aparatura medicala noua, pentru desfasurarea unui act medical de calitate. Totodata, s-a reusit sa se creeze o stare de confort pentru pacientii care beneficiaza de serviciile laboratorului. In cadrul laboratorului activeaza o echipa medicala complexa, formata din medici in specialitatea Medicina Fizica si Balneologie, asistenti medicali generalisti, asistenti medicali in specialitatea recuperare, medicina fizica si balneologie, maseuri, fiziokinetoterapeuti, kinetoterapeuti si profesori Cultura Fizica Medicala, ce ghideaza bolnavii spre o recuperare cat mai usoara si placuta.

Inclusiv kinetoterapie

Pacientii care se adreseaza Laboratorului de recuperare, medicina fizica si balneologie din cadrul Ambulatoriului de pe strada Motilor pot beneficia de proceduri precum kinetoterapie de grup pe afectiuni, galvanizare, ionizare, curenti diadinamici, trabert, TENS – curent transcutanat, curenti interferentiali, unde scurte, ultrasunet, magnetoterapie, laserterapie si solux. Totodata, persoanele care se confrunta cu diverse probleme pentru care necesita recuperare medicala pot beneficia si de alte proceduri precum curenti cu impulsuri rectangulare si exponentiale, bai galvanice, aplicatii cu parafina, masaj regional si segmentar, limfamasaj, aerosoli, kinetoterapie individuala, tractiuni vertebrale si articulare, dar si kinetoterapie cu aparatura speciala cu dispozitive mecanice, electromecanice si robotizare.

Laboratorul se adreseaza categoriilor de persoane care nu necesita spitalizare continua, cu patologii cronice. El asigura accesul la servicii de recuperare pentru aproximativ 180 de pacienti pe zi. Procedurile se acorda in functie de perioada si ritmul stabilite de medicul curant de medicina fizica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *