Spectacolele Rosmersholm si In adancuri revin in program la Teatrul Maghiar

Doua dintre spectacolele importante ale stagiunii 2016/2017 revin, in luna ianuarie, in programul prezentat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Astfel, spectacolul Rosmersholm, de Henrik Ibsen,regizat de Andriy Zholdak este programat vineri, 18 ianuarie, ora 18.00, in Sala Mare, iar In adancuri de Maxim Gorki, pus in scena de Yuri Kordonsky, se va juca duminica, 20 ianuarie, ora 19.00, in Sala Mare format studio.

Despre cele doua spectacole

Criticul de teatru Mircea Morariu scria despre Rosmersholm: “Regasim in spectacolul lui Zholdak pasiune, visceralitate, pulsiuni necontrolate, uneori perverse. Regasim aceeasi valorizare a fantomei Beatei, femeia care sta si dincolo de moarte in calea implinirii fericirii lui Rosmer si a Rebekkai. (…) Tot ceea ce e bun in conceptia de spectacol a lui Andriy Zholdak este, indubitabil, innobilat de excelenta echipa de actori care formeaza distributia exceptionala a acestui spectacol. Ii repet, cu adanca reverenta, cu solidaritate, componenta – Bodolai Balázs, Imre Éva (o revelatie!), Sigmond Rita, Viola Gábor, Kicsid Gizella”.

Dupa reprezentatia din 18 ianuarie va avea loc decernarea Premiul itinerant “Bánffy Miklós”, actritei Éva Imre. Premiul a fost acordat pentru stagiunea 2016/2017 de catre consiliul artistic de la Teatrul Maghiar si Galeria Quadro pentru formarea exceptionala a personajului Rebekka din spectacolul Rosmersholm.

Spectacolul In adancuri pus in scena de Yuri Kordonsky este probabil opera cea mai inspirata, cea mai contradictorie, cea mai frumoasa, relevanta pentru zilele noastre a lui Maxim Gorki. Personajele lui Gorki sunt interpretate de actorii Attila Orbán, Imola Kézdi, Éva Imre, Gábor Viola, Loránd Farkas, Júlia Laczó, Anikó Pethő, Sándor Keresztes, Ervin Szűcs, Miklós Bács, Áron Dimény, Zsolt Bogdán si Péter Árus.

Fotografia de grup, cu atatea destine ratate, ne pune la o grea incercare sufleteasca si spirituala. Desi fiecare personaj isi are propria poveste, nu toti o povestesc. Dincolo de monoloage si replici, adica dincolo de cuvinte, istoria lor ne este spusa de fiecare fior, privire, apropiere sau respingere” – scria despre spectacol Réka Hegyi.

Biletele pot fi cumparate de la casa de bilete a teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *